Instellen e-mailadres Android

Kennisbank TREND digital

Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn Android telefoon?

Nu je een eigen e-mailadres hebt wil je vast overal bereikbaar zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je je e-mail kan toevoegen op je Android telefoon. We maken onderscheid tussen het instellen op Outlook voor Android, en TypeApp.

Let op: Sommige Android telefoons maken gebruik van een eigen mailclient. Gebruik van deze mailclients is natuurlijk toegestaan, maar niet alle versies ondersteunen de nieuwste protocollen waarvan de mailservers gebruik maken. We kunnen het gebruik van Outlook of TypeApp aanraden.

Maak je gebruik van een iPhone? Je kan de instellingen voor iPhone vinden in het artikel: Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn iPhone?

Mededeling: We krijgen diverse meldingen dat er momenteel problemen zijn met de Outlook App. Bij het instellen geeft die aan dat er sprake is van een verbindingsprobleem. Je kunt het beste in dit geval proberen om met TypeApp je e-mail op te halen.

Belangrijk

In dit artikel gaan wij er vanuit dat je al een e-mail adres hebt aangemaakt en een van de hiergenoemde e-mail apps op je telefoon hebt geïnstalleerd. Mocht dat niet het geval zijn raden we je aan om eerst een e-mailadres aan te maken en daarna je e-mail app naar keuze te installeren op je Android telefoon.

Lees ook: Hoe stel ik mijn e-mail in op Outlook windows en MacOS?

Stappenplan Outlook

Stap 1. Open de Outlook app op je telefoon, je krijg nu het Aan de slag scherm te zien. Druk op Aan de slag om door te gaan naar het instellen van je eerste e-mail account.

Stap 2. Er wordt je nu gevraagd om een account toe te voegen, hier voer je het e-mailadres is van je e-mailaccount. In dit voorbeeld gebruiken wij jouw@emailadres.nl. Druk hierna op Doorgaan, het kan even duren voor het volgende scherm geladen is.

Stap 3. Je krijgt nu de vraag om wat voor type e-mail het gaat. Omdat voor het gebruik van meerdere apparaten IMAP aangeraden wordt druk je hier op het type IMAP.

Stap 4. Op het scherm wat nu verschijnt staat je e-mailadres al ingevoerd, het enige wat je nog hoeft in te voeren is het wachtwoord van je e-mailaccount. Ook vul je een weergavenaam in en een omschrijving van het account.

Stap 5. Outlook zal nu automatisch alle instellingen qua poorten voor je instellen aan de hand van de autodiscover van cPanel, mocht dit niet werken controleer dan of in je cPanel de e-mailroutering wel op lokaal staat. Als alles gelukt is heb je het account succesvol toegevoegd! Is dit het enige account wat je wilt toevoegen? Druk dan op Overslaan. Wil je er meer toevoegen? Druk dan op Doorgaan.

Deze pagina is voor het laatst geupdate op 12 januari 2021.

Digtal marketing strategie door TREND!

  • Ruim 12 jaar marketing ervaring
  • ervaring in diverse branches
  • officiële partner Google
  • up to date over de laatste ontwikkelingen
  • uitgebreide visie digital marketing
Wil jij weten waar jouw kansen liggen? Neem direct contact op!

DIGITAL MARKETING